Fugle / Finker

Finker

  
Vores Zebrafinker, yngler hele tiden. så der er altid en gækken og kvidren når ungerne vil have mad
 

Zebrafinken (Taeniopygia guttata) er den mest almindelige pragtfinke i Australien, hvor den findes stort set overalt. Kun i det kolde syd og det tropiske nord finder man ikke Zebrafinker.

Der findes to underarter. Taeniopygia guttata guattata, Timor-zebrafinken, lever i et område, der går fra Lombok eller Nusa Tanggara til Sermata. Den anden underart er Taeniopygia gutatta castanotis – den australske Zebrafinke. Denne findes, som navnet antyder, på det australske kontinent.

 

Zebrafinken er en populær burfugl, idet den er nem at passe og opdrætte. Zebrafinker er en social fugl, som bør holdes i par eller flok. Man skal ikke forvente, at Zebrafinker bliver tamme.

Kaja & Per Petersen | Nordsjælland - Danmark | Tlf.: 49717113 | skille@mail.dk