Fugle / Papegøjer
RESPEKT!. Det er, hvad det betyder for os... men hvad præcist betyder det, for din papegøje? Her er 4 ting du skal vide om respekt af din papegøje.

  Som børn, har vi lært at respektere vores ældste, respektere folks grænser og begrænsninger og respektere tanker og overbevisninger af andre. "Respekt" er rodfæstet i vores liv, selv om det desværre ikke er noget, at hver person bestræber sig på i disse dage. Men respekt bør også blive delt med de andre væsener på denne planet... især dem, som vi bringer ind i vores hjem.

 Vores papegøjer finder sig i en masse fra os mennesker. De er tålmodige ("for det meste"... OK!, måske ikke i mit hus!) vente på at vi skal vågne op, ordne deres morgenmad, give dem frisk vand, tale med dem, lege med dem... dybest set, de venter på at vi engagere dem ind i vores verden. Og mange af os "tilhængere" vil søvnigt sørge for, at vores papegøjer er glade og velnærede før vi hælder vores første kop kaffe op.

Der er et ord for det... Respekt.

Her er 4 ting du behøver at vide om at respektere din papegøje.
 
1) respektere deres komfortzoner

Vi har hver især vores eget personlige rum, der omgiver os: "komfortzoner," Hvis du vil, de omringer os som usynlige kraft felter. Komfortzoner tillader os at føle os godt tilpas med forskellige mennesker på forskellige afstande. For mennesker vi kender og har tillid til, er zonerne små, det tillader folk at komme tæt på os, fysisk og følelsesmæssigt. For mennesker vi ikke kender, kan zonen variere fra en afstand af et par meter væk til et par husblokke, eller endnu mere. (Nogle gange kaldes det også et "tilhold", men det er en helt anden samtale.) I hvert fald ved vi alle, at den ubehagelige "følelse" når nogen kommer for tæt og overskrider den usynlige grænse.

 Det er ikke anderledes med papegøjer. Undertiden kan komfortzonen for en nyligt genhuset papegøje med en ny ejer være så udtalt, at i første omgang må den nye ejer være i et helt andet rum, som den eneste løsning for ikke at forårsage en frygtsom reaktion.

For en frygtsom papegøje er komfortzonerne store, jo længere væk du er, jo sikrere føler papegøjen sig. Tag det ikke personligt – det er bare sådan deres overlevelses instinkt virker. Den gode nyhed er, at zonerne vil blive mindre med tiden, men du er nødt til at respektere processen og respektere papegøjen i den rækkefølge for at det skal ske.

Mens din papegøje måske snart bliver komfortabel med at du er i nærheden, er papegøjen endnu ikke komfortabel med du prøver at røre den eller bede den om at intensivere den ”gode” adfærd. Der er så mange komfortzoner som der er forskellige situationer, og disse zoner kan alle være i forskellige størrelser. Det er vigtigt at anerkende de visuelle tegn, når en papegøje bliver ubehageligt til mode, og derefter gøre hvad der er nødvendigt for at genoprette deres tro, at du ikke vil påføre dem skade.

Ved at respektere papegøjens plads og komfort zoner omkring papegøjen, får du en af de største nøgler til at låse døren op til tillid. Det er svært at være tålmodig, men nogle gange tager det bare mere "tid" end vi er klar over.
 
2) respektere deres kropssprog

En papegøjes kropssprog vil ofte give subtile fingerpeg om, hvor deres komfortzoner er. Bemærk hvad der sker, når du går imod din papegøje, især hvis den er meget genert. Vil papegøjen vende hovedet for at kigge væk, eller endda tage et par skridt tilbage? Denne form for kropssprog siger, at du er kommet for langt ind i en særlig komfortzone.

Gå et par skridt tilbage, indtil papegøjen kigger tilbage på dig eller bevæger sig tættere. Hvis dette sker, så du har nået den yderste grænse af zonen og din papegøje føler sig igen sikker.

Et simpelt smil og bløde ord af ros før du går væk viser din papegøje, at du respekterer dens plads og hans niveau af komfort.

Når en papegøje er behagelig og glad, vil de ofte løfte en fod op ind under maven eller strække sin ene vinge ud til siden mens den strækker en fod ud nedenunder. En papegøje vil aldrig sætte sig ind i udsatte positioner, medmindre de er virkelig trygge med deres miljø og de mennesker der er omkring den.

Og så er der "disse" papegøjer, der lærer at beherske kunsten af kropssprog, således at de kan bruge det imod os.

Jeg ved, jeg ikke er den eneste, der faldet igen og igen for "Jeg er så sød, kan du klø min bøjet hoved" spillet, kun for at føle sig klemt af næb-formet greb om min finger for mit velmenende hoved-kløende hensigter.

Selv i papegøjernes verden er der unge kriminelle... uanset deres faktiske alder.

Træd op på vores hænder og arme, tager en enorm mængde af tillid for nogle papegøjer at gøre

 
 

Papegøjer

 
Fakta om at leve med papegøjer

Hvis du søger efter en fugl eller allerede har en, er der  også chancer for at din yndlings tante eller en velmenende kollega har fortalt dig, hvad det bringer med sig at få en papegøje i dit hjem. Du har sikkert hørt alle historierne om den "værste papegøje nogensinde" og nogen der kendte nogen, der havde fået deres øje stukket ud. Chancerne er også gode for, at hvad du har fået at vide ikke er helt rigtigt. Så her er et par misforståelser og glemte sandheder, der kan hjælpe dig med at komme på den højre fod med din papegøje ven.

De 3 ting du kender om papegøjer, som ikke måske er sande

Hvis du har hørt nogen advarsels ord overhovedet om papegøjer, er det sikkert at de bider, skriger og laver rod. Hvis du er en papegøje elsker, ville du sandsynligvis kunne håndtere disse tre små ting. Måske vil du endda acceptere dem som den enkle sandhed til at dele dit hjem med en papegøje. I naturen dog,  ”skriger” papegøjer ikke , de bider sjældent, og de kan ikke lave så meget rod, som det ser ud til. Så overraskende, disse tre adfærds ting er ikke en papegøje i dit hjem.

1) papegøjer skriger

Ja, papegøjer kan være højrøstende, men de fleste mennesker kan tåle en smule af støj. Det er højt, langvarige monotone lyde papegøjerne laver der driver os til vanvid. Disse skrig er ikke noget papegøjer skal gøre i naturen. Et opkald på tværs af skoven får normalt et svar og papegøjen er i stand til at flyve til sin følgesvend. Papegøjer i naturen behøver ikke at sidde samme sted og skrige i en halv time for at interagere med deres kammerater. Skrigene er noget folk lærer papegøjer at gøre. Papegøjer kan lære meget hurtigt, når de skriger, får de vores opmærksomhed. Det er svært at ignorere en skrigende papegøje, men kommer man ind i lokalet for at fortælle fuglen at den skal være stille er det at "besvare opkaldet" og give den sin opmærksomhed som den trængte til. Papegøjer skriger ikke naturligt; Vi lærer dem at skrige. I stedet bør vi lære dem en mere acceptabel støj eller aktivitet, som får vores opmærksomhed af.

2) papegøjer bider

Papegøjer er sjældent nød til at bide i naturen. For det meste holder truslen om en bid papegøjer ud af hinandens personlige rum. Gennem en række kropssprog formidler én papegøje til en anden, at det er for tæt på eller i dens område. Normalt vil den fejlende papegøje tager disse trusler alvorligt og flyve før blod bliver udgydt.

Mennesker på den anden side, læser ikke papegøjens kropssprog og går ikke væk før de bliver bidt. Papegøjer kan hurtigt lære at springe alle tegn på aggression over, og springe direkte til bid, som er det eneste, deres ejer synes at forstå. Ligesom skrigene, lærer vi vores fugle at bide. I stedet respekterer din papegøjes kropssprog og se det nøje. Hvis du ignorerer dens fastholdene øjne eller nogle andre tegn og forsætter alligevel, underviser du din fugl i at bide.

3) papegøjer laver rod

Laver papegøjer virkelig rod?, det afhænger af hvordan du definerer rodet. Hvis du var nødt til at knække skaller, strimle bark, udhule træer og rode igennem blade for at finde din mad, ville du være temmelig god til at gøre noget rod i det rette miljø, også. Hvis du spurgte din papegøje, selvom den nok ville sige, det er at leve, og har ikke noget at gøre med rod. Papegøjer har brug for mulighed for at lege og udforske med deres næb og fødder. Hvis du foretrækker din papegøje ikke ødelægger dine møbler, det er nødvendigt med flere legeting i sit bur og acceptabel legetøj det opfordres til at ødelægge. Papegøjer er måske ikke helt så rodet, som vi tror!

10 papegøje sandheder ingen har fortalt dig

Så hvis det ikke er virkelig sandt, at alle papegøjer er bestemt til at bide, skrige og lave rod, hvad er så sandheden? Hvad er det, som ingen har fortalt dig om papegøjer? Her er ti ting, du måske ikke kommer til at høre og bør vide om papegøjen i dit liv.

1) papegøjer er arter ikke racer.

Papegøjer er naturligvis meget forskellige fra hunde og katte, men måske endnu mere end du kan se. Hunde er alle én art af dyr, Canis familiaris. En Labrador retriever ser helt anderledes ud end en Chihuahua, men de er af samme art, blot forskellige racer. Katte er også én art, Felis catus. Selv om en Maine coon ser meget mere anderledes ud end en Abyssinian, er de igen, alle samme arter men forskellige racer. Papegøjer kommer på den anden side i hundredvis af arter. Nogle er endda fra forskellige slægter, hvilket betyder et endnu større hul i deres forbindelser på stamtræet. Mens vi kan  tæppevis af generaliseringer om hunde ernæring, følelsesmæssige og fysiske behov, fordi de er alle én art, er det samme ikke tilfældet for papegøjer.

Araer fra Sydamerika er meget forskellige fra afrikanske grå eller australske kakaduer. Det er ikke kun deres farver ej heller deres kropsform. Deres kropssprog kan være forskellige. De kan spise forskellige fødevarer i naturen og kræver lidt forskellig ernæring. Det er ikke tilstrækkeligt blot vide noget om papegøjer. Forståelse for at du skal lære om din fugl, som en art og derefter som individ er en vigtig start på det store livslange forhold.

2) papegøjer er vilde i naturen, ikke husdyr.

Vi har selektivt avlet katte og hunde i tusinder af år, men vi har for det meste holdt vores papegøjer vilde. Med undtagelse af måske undulater og små parakitter, er de fleste papegøjer ikke blevet avlet for farve, funktioner eller temperament. I virkeligheden, kan vi spore de fleste papegøjers slægt tilbage to eller tre generationer til den vilde natur. Hvor hunde og katte har været husdyr, har papegøjer simpelthen været tæmmet. Hvad betyder dette? Det betyder en meget forskellige slags kæledyr i dit hjem fra jeres yndlings hund eller kat.
 Med husdyr valgte vi at avle vores kæledyr for karakteristika, der passede til vores livsstil. Vi kan godt lide hunde, der er lette at træne til reglerne for husstanden, og synes at have et ønske om at lære dem. Vi kan lide katte når de glider op på vores skød for en lur. Mennesker valgte primært at avle dyr, der gav os relationer vi har virkelig nydt. Papegøjer er på den anden side præcis hvad de var i naturen. De var ikke avlet til at være den perfekte dyr, så dit forhold vil ikke være en intuitivt som med et husdyr. For mange, er den største glæde af at have en papegøje i deres hjem, det arbejde det tager for at opbygge et forhold. Forvent ikke din papegøje leder efter måder til at passe ind i dit hjem. I stedet er du nødt til at arbejde for at fremme acceptabel adfærd og kommunikere sine belønninger.
 
3) papegøjer har et mærkeligt kropssprog.

Mennesker har levet med hunde og katte i meget lang tid, og de fleste af os er fremragende til at læse deres kropssprog. De er faktisk temmelig indlysende om deres fysiske kommunikation til os. Vi er meget mere tilbøjelige til at gå op til en hund, der logre med halen. De fleste af os kender også til ikke at forsøge at nusse en hvæsende kat. Men ved du hvordan en papegøje ser ud når det handler om at bide, eller når han håber at blive kløet på hovedet? Hvis du ikke gør, er du ikke alene.

Fjer og næb er vanskeligere at læse end skind og hugtænder, men indsatsen værd i læring. Med en vis indsats kan du lære hvordan din papegøje ser ud, når den ønsker at komme væk, er bekymret for et nyt objekt i rummet, i et håb om at blive afhentet med et kys og kæle, eller når papegøjen blot ønsker at gå tilbage til sit bur. Hvis du arbejder for at lære disse tegn og derefter anerkender dem, behøver din papegøje ikke mere sprogbruget som bidende og skrigende for at få hvad den savner eller ønsker. Det centrale er imidlertid at du er nødt til at lære din fugls kropssprog.

4) papegøjer kræver kompliceret ernæring.

Hvis du er ny i en verden af papegøjer, så tror du måske, at alt du skal gøre er at give fuglen friske frø og vand. I mange år var det, hvad vi alle troede og blev forledt til at tro, at fodre vores papegøjer var den letteste del i at holde dem. Tanker om papegøje ernæring har ændret sig drastisk i de seneste årtier. De fleste papegøjer spiser meget mere end frø i naturen. De spiser en enorm vifte af nødder, frugter, blade og endda larver. Mange papegøjer indtager selv små mængder af jord, ler og særlige planter, der sandsynligvis har mineraler, de har brug for. De har brug for meget mere end frø!

Når du begynder at undersøge papegøjens ernæring, vil du opdage, at der er et stort udvalg af fugle fødevarer til rådighed, og mange tanker om, hvad papegøjer har brug for, for at have en optimal sundhed. Alle er dog enige om, at papegøjer har brug for en bred vifte af retter, herunder friske frugter og grøntsager. Dette vil betyde flere indkøbsmuligheder og mere tid til forberedelse end bare hælde frø i en skål. Papegøjer reagerer også forskelligt på fødevarer end hunde eller katte. Ting, der er fint for dig eller dine andre kæledyr til at spise kan være giftige for din papegøje.

5) papegøjer har kompliceret fysiologi.

Det er ikke så nemt eller billigt at få veterinærbehandlinger til dine papegøjer, og dette skyldes primært at en papegøje krop er meget forskellige fra et pattedyr, som en hund. De har skrøbelige knogler, følsomme respiratoriske systemer og helt forskellige sygdomme end hunde eller katte. Disse sygdomme kan være kompliceret at både diagnosticere og behandle. Sygdomme er også ikke altid let at identificere, fordi fuglene sjældent viser tydelige tegn på sygdom, indtil de er ekstremt dårlige.

Dyrlæger der specialiserer sig i fugle, skal investere en enorm mængde tid i læring om fuglens fysiologi og de sygdomme, der påvirker dem.. De skal også købe meget dyrt udstyr for at diagnosticere og behandle fuglene, der ikke er så let tilgængeligt som det udstyr, der normalt findes i dyrlægepraksis. Så for at dække deres omkostninger, kan fugle dyrlæger opkræve mere for tests og behandlinger. Du skal blot forvente at skulle bruge tid på at finde en dyrlæge med speciale i fugle, og at bruge flere penge til eftersyn og sygdomme.

6) papegøjer har kompliceret hjerner.

Ikke blot har papegøjer kompliceret organer, men de har også et fantastiske sind. Der er en masse i gang i et fjervildt hoved, og af hensyn til papegøjens velvære, bør du planlægge nogle aktiviteter, for at give fuglens hjerne noget at arbejde med. Det er aldrig nok at bare lade en papegøje sidde i et bur med et par stykker legetøj. De kommer fra interaktive miljøer i naturen og har brug for ekstremt interaktive hjem.

Papegøjer behøver ikke kun tid uden for buret, men aktiviteter for at holde dem lykkeligt besat. Jo tættere kommer deres aktivitet på, hvad de normalt ville gøre i naturen, jo bedre Legetøj og miljøer, der tillader papegøjer til at fouragere er fantastisk til at holde deres sind og organer travlt. Det betyder, at gøre en indsats i at designe et legeområde, købe eller lave legetøj og afsætte noget af din egen tid, hver dag for at deltage i legen med papegøjen. Hvis du troede en papegøje ville være lettere, end at skulle gå med en hund hver dag, vil du blive overrasket.

Papegøjer har et aktivt sind og trives i et miljø, der er værd at undersøge. I virkeligheden, kræver en sund papegøje det.
 
7) papegøje Træning er en nødvendighed ikke en mulighed.

Når vi får en ny hvalp tænker vi ofte på tilmelding til hundeskole. De fleste af os ved, at når vores hund ikke opfører sig ordenligt, er det fordi vi ikke har trænet den. Det er ikke meget anderledes for papegøjer. Faktisk er det endnu vigtigere for papegøjer. Uddannelse er den måde, du lærer at have en to-vejs samtale med din papegøje.

Tilbring noget tid, med at lære din papegøje et par tricks eller et par vigtige adfærds ting, gerne træde op, og gå ind i buret, giver dig mulighed for at være mere opmærksom på din fugls kropssprog. Det hjælper også din papegøje at lære, at lære. Papegøjer der forstår at god opførsel har belønninger som godbidder eller din opmærksomhed, eksperimenterer med at finde på måder for at få en godbid. Du bliver bedere til at kommunikere, også. En papegøje ejer, der træner sin fugl er mere opmærksom på en given opførsel som ejeren værdsætter, og samtidig passer på ikke at give belønning ved dårlig opførsel. Snart har du et kæledyr, der ikke kun er en stor følgesvend, men en glad papegøje, der nyder at leve med sin husstand.

En fælles myte om Dværgpapegøjer er, at de skal holdes parvis. Det er ikke rigtigt, men hvis du vil holde Dværgpapegøjer i par, er det bedst at holde to hanner sammen. Kvindelige turtelduer er meget territoriale.
 
8) papegøjer kræver en livslang plan.

De fleste papegøje ejere forstår at deres fugle vil leve længe, og er forpligtet til at pleje deres fjer ven i hele deres levetid. Engagement er den nemme del. Den hårdere del er at indse, at ligesom en menneskelig relation, venskab med en papegøje har sine op- og nedture. Du kan ikke være sikker på hvad livet bringer dig. Du kan finde dig selv i et nyt forhold, lever i en ny by eller at have et nyt job i de næste 30 år. Din papegøje vil være med dig hele tiden. Hav en plan.

Forbered din papegøje på ændringer. Lær din papegøje vigtige færdigheder, som at komme ind i et transportbur, rejse komfortabelt og tolerere nye mennesker. Husk også at relationer altid udvikler sig, og en papegøje der engang virkede perfekt kan begynde at udvise problemadfærd. Hvis du har brugt tid på at basistræne din fugl, vil du dog kunne løse problemet og få dit forhold tilbage på sporet. Forholdet til en papegøje er en livslang bestræbelse.

9) alt vi ved om papegøjer vil udvikle sig.

Dette er en spændende tid at være involveret i fuglekultur. Forskere lærer nye ting i laboratoriet og i marken hvert år. Der er stadig så meget at lære om papegøjer, og meget, som vi kender i dag blev opdaget i blot de sidste par årtier. Nye oplysninger vil komme, så hold et åbent sind og hold øje med videnskaben. De er tilbøjelige til at finde nye oplysninger om ernæring, fysiologi og adfærd. Så hvis du troede, der var intet nyt under solen, så tro om igen!

10) papegøjer er lige så sjove,  som de er arbejde.

Efter at have læst de første ni sandheder, kan du tænke at en papegøje er en enorm mængde af arbejde. Det kan de Helt sikkert være, men for en hengiven papegøje elsker, vil denne indsats aldrig betragtes som arbejde. En glad, sund, velopdraget papegøje er sådan en glæde, at bruge tid på at give papegøjer et godt liv, er tiden der beriger vores eget liv. Det er vigtigt, at du giver din papegøje alle de ting, den har brug for, men det bør ikke være ud i det ekstreme. At have en papegøje i dit hjem er enormt sjovt. Så glem ikke at klovne rundt med din fugle ven, grine af fuglens narrestreger og nyde et liv gået til fuglene!

5 ting du kan gøre, hvis du har en papegøje

1) finde en god dyrlæge, helst en dyrlæge med speciale i fugle.

2) finde en Papegøje adfærdskonsulent.

3) slutte sig til en papegøje Klub.

4) gå til foredrag og workshops om papegøje oplæring og opførsel.

5) Tjek magasiner og blade om Papegøjer

Fælles visdom

Bare fordi du høre noget ofte, er det ikke nødvendigvis det rigtige. Faktisk, hvis du har hørt noget igen og igen, er der en god chance for det er bare fælles visdom. Du kan ofte høre ting som "seksuelt modne papegøjer er gladere i avl situationer" eller "han-papegøjer kan bedst lide mænd" eller "alle kakaduer er kælne." Ingen af disse ting er nødvendigvis sandt. Bare fordi du har hørt flere folk sige det betyder det ikke, du skal tro det. Gør dit hjemmearbejde! Spørg din dyrlæge og undersøg hvad muligheder der er.

Hvor lang tid tager det at have en papegøje?

Tid brugt på fodring, rengøring, Lege og uddannelse lyder som en stor luns af din dag. Du bør tilbringe så meget tid med din papegøje som du kan styre, men der er ingen formel for at være den perfekte papegøje ejer. Gøre det bedste du kan. En god rutine og forberedelse af mad på forhånd kan spare dig for en masse tid. Brug 10 minutter to gange om dagen til at oplære din fugl så er du på rette vej.
 

 
6 ting at have i tankerne om at ”brugt” papegøje.

En ”brugt” papegøje har ofte en ny chance for lykke, som den ellers måske ikke ville få. Når papegøje-fortiden er et mysterium, er vi nogle gange nødt til at se tingene fra deres synspunkt, for at hjælpe dem med at vænne sig til de nye omgivelser.
Det er en fantastisk følelse, at varetage en papegøje. Vi ønsker at gøre en positiv forskel i deres liv, give dem så meget kærlighed som muligt, dele vores liv med dem og sikre alle deres ønsker og hvad de har brug for. Nogle gange tager det en hel del af "detektivevner" for at forstå hvad en ”brugt” poppedreng har været igennem. Nogle er heldige at have haft en kærlig pårørende. Men desværre er et større flertal er erhvervet på "Lune"... og derefter dumpet efter nyhedens interesse aftager og virkelighedens ansvar sætter ind. Disse papegøjer har brug for at blive forstået og hjulpet mest.

Tillad din papegøje at lære dit kropssprog... men endnu vigtigere, at tage sig tid til at lære deres før du spørger om noget, der måske i første omgang ses som et krav i stedet for en anmodning.

Her er 6 tips til at hjælpe til at akklimatisere en genhuset papegøje ind i dit hjem:

1) ikke fastsætte "Regler" omgående, Hvordan ville du føle det, hvis nogen du lige har mødt, begyndte at stille krav med det samme? Du vil sandsynligvis vende om og køre anden retningen. Papegøjer har ikke den luksus, og deres typiske forsvar er at bide, som ikke giver gode venner.
 
2) giv mulighed For "Siddetid"

At gå fra ét miljø til et andet kan være meget stressende for en papegøje. De går ofte ud fra, hvordan de blev behandlet tidligere — især hvis det var slemt,  er det sådan de skal behandles i deres nye hjem?.

Tillad din papegøje at lære ”dig” og din husstand at kende fra et roligt sted. At sætte deres bur i et roligt, men synligt område hvor de kan observere, vil være langt mere effektivt end at sætte dem i midten af, hvad de måske opfatter som en skræmmende "Cirkus" af manglende kendskab.

At have et roligt sted at observere deres nye hjem og mennesker, er det vigtigste i at en genhuse en papegøje.

3) formindsk dine forventninger & vent

Dette er en hård en, især fordi vi ved, vi mener det godt... men en nyligt tilkommet papegøje ikke kan. At opbygge et forhold ofte tager mere tid, end vi kan forestille os, især hvis en papegøje tidligere har været i en vanskelig situation.

Det er vigtigt ikke at forvente en masse i begyndelsen. Give din papegøje masser af "plads" — mentalt som fysisk — at komme til deres egne konklusioner om deres nye liv og at være i stand til at stole på dig.

Hvis du tager den tid det tager, og er tålmodig i begyndelsen, uanset hvor lang tid det er... vil det tage mindre tid at blive deres betroede ven til sidst.

4) bliv ikke såret af dine følelser

Som mennesker, hvor mange gange er vi ikke nødt til at minde os selv, og hinanden om, ikke at "tage det personligt?" Og alligevel gør vi det når papegøjen vi elsker og ønsker at tilbede, giver os den kolde-fjer skulder. For en nyligt genhuset papegøje er dette nogle gange blot en selv-beskyttende teknik. Men lejlighedsvis, giver denne taktik bagslag!

                  Papegøjer er ligeglade med hvor meget du ved... indtil de ved, hvor meget du bekymre dig om dem

5) forvente lidt... Belønne en masse

Det er de små ting, der tæller, især for en papegøje, der forsøger at passe ind i en ny husstand. Deres indledende bestræbelser er ofte umærkelig og kan undertiden gå ubemærket hen, fordi vi normalt er på udkig efter et "fyrværkeri" som svar på vores egen store indsats. Husk, hvordan dine forældre fejrede dit første forsøg på at cykle på en cykel? Det gjorde ikke noget, at du kun kørte 2 meter før du væltede — de var fulde af entusiasme og begejstring... og det gjorde, at du forsøgte endnu hårdere. Papegøjer er ikke anderledes.

Når vi mærker den mindste indsats og belønner den ringeste chance, fortæller det en papegøje, vi er klar over deres tilstedeværelse... og at de er sagen. En belønning kan være noget så simpelt som en anerkendelse i deres retning, en lille godbid eller at blive kløet på hovedet.
 
6) sætte dig selv i deres fjer

Ser du på verden gennem øjnene på din papegøje. Er det vigtigt at huske, ikke kun at have empati for hinanden, men også for dem. For mange mennesker glemmer at papegøjer lever og ånder ligesom os. De frygter, det gør ondt, de er bekymrede. De føler, hvad vi gør, men ikke altid forstår. Forestil dig terror i deres hjerter, den frygt, der slår dem som de spekulerer på, hvorfor sker tingene... hvorfor er de ved at blive såret. Forestil dig du er fanget et sted, du ikke kender, med folk du ikke kan kommunikere med. Forestil dig hvor gruopvækkende det kunne være.

Det er vigtigt at være medfølende og være tålmodig nok, til at tillade vores genhusede papegøjer til at lære at stole på os som mennesker igen.
Læs Her:
 
- Papegøjer er dejlige og smukke, men det er en boltsaks på 2 ben. Det er ikke for at tage lysten fra dig........ Du har bare ikke forstået, hvad det er den vil.
- Papegøjer snakker og nogen arter højere og mere end andre....her er der ikke nogen kone eller kæreste der lige kan skrue ned... Det er fuld mølle!
- Papegøjen vil ses og høres og have opmærksomhed....hele tiden, alt hvad du troede du ejede før, er nu papegøjens og du skal ikke prøve at tage de fra den.
 
 
Kaja & Per Petersen | Nordsjælland - Danmark | Tlf.: 49717113 | skille@mail.dk