Fugle / Høns

Høns

 
HØNS!!!!....hvad gik der nu galt....
 
  Jooo vi  holder høns, dels for at få nogle friske æg, og så er de gode til at holde bunden i volieret fri for madrester, så mus og andre uvelkomne kræ holder sig væk.
 
 Vi har disse 2 Racer pt. Mille Fleur og Sundheimer (Dværg)
 
Mille Fleur; Sabelpoot eller Fodbefjerede Dværghøns som de også hedder her i Danmark, er én utrolig smuk og charmerende race som findes i mange flotte farver. De har ét dejligt temperament og er nemme at gøre tamme. Det er én race der er flere hundrede år gammel og som har sin oprindelse i Holland. Det er én såkaldt ur-dværg (dvs. den findes ikke i store varianter). Racen har igennem årene haft rigtig mange navne - tidligere kaldte man den især mille-fleur, ét navn der på fransk betyder "tusinde blomster" og som man gav den pga. de porcelænsagtige farvekombinationer de ofte har.
 
Sundheimer; Er et tysk race, der er også kendt som Sundheimer kylling. Sundheimer betragtes som ældste Zwiehuhnr. Det venlige høns som er meget vinter hårdføre. Sundheimer kyllinger er sjældne og betragtes som truet i bestanden stærkt.
Sundheimer kylling stammer fra et distriktet ved Strasbourg og Kehl, hvor det antages, at landmænd på den tyske side af Hanauerland første gang avlede Sundheimer i starten af 1700-tallet. Dværg Sundheimer ligner i mange egenskaber den store race: de er fortrolige, og ligger et  betydeligt antal brunlige æg, de kan flytte meget  jord og er god foder jæger.
Kaja & Per Petersen | Nordsjælland - Danmark | Tlf.: 49717113 | skille@mail.dk